Börsåret 2017

Börsåret 2017

Aktiedrottningens första riktiga börsår landade väl med en totalavkastning på över 12% (jämfört med RX30 på knappt 8%. Över förväntan! Mitt tidigare mål har varit 7.5%, med stretchmål på 10% årligen. Börsen är generellt högt värderad nu, vilket kan göra att negativ avkastning framöver är möjligt.

Jag la till en ny flik som heter ‘Historik’, lista med årlig procentuell årsavkastning, total förmögenhetsökning (i procent), samt utdelning i kronor.

Under året har jag för första gången investerat i onoterade bolag, vilket kommer bli riktigt kul att följa! Förutom själva Pepins har jag även investerat i två bolag på deras plattform, vilket gått både upp och ner.

Jag kommer lägga upp en ny flik med långsiktiga mål. Erfarenheten just nu är för låg för att bedöma hur rimliga de är, men i sådana fall får jag uppdatera dem framöver.

Mina favoritbloggar för 2017 är:

 1. Anna Svahn
 2. Linnéa Schmidt
 3. Fundamentalanalysbloggen

Aktier jag tror mest på under 2018 är, i alfabetisk ordning:

 • Catena Media
 • Cherry
 • Evolution Gaming
 • Fortnox
 • Gaming Innovation Group
 • Leo Vegas
 • NP3

Som ni ser är det en hög andel spelbolag, men det är en sektor jag verkligen tror jag. Mycket inspirerad av fundamentalanalysbloggen givetvis! 🙂

Bolag jag inte tror på:

 • Eniro (Uppköp, konkurs eller nyemission?)
 • Anoto (Uppköp, konkurs eller nyemission?)
 • Fingerprint (Aldrig ägt; var nära att göra en bevakningspost när direktavkastningen skulle varit > 4%. Lyckligtvis gjorde jag det inte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *