Aktie och Ekonomipoddar

Aktie och Ekonomipoddar

Kvalitetsaktiepodden. Sveriges bästa aktiepodd. Som namnet antyder går de genom kvalitétsaktier med bevisad historik med goda förutsättningar att fortsätta växa länge till. De ratar teknisk analys till den grad att de har det som stående punkt i slutet, men aldrig något att säga 😀 Min investeringsfiliosofi skiljer sig en hel del genom att jag föredrar små bolag och har inget problem med P/E 40 givet snabb tillväxt! Men, de är otroligt skickliga och som genomgång för stabilare bolag är det en guldgruva. Utkommer ofta varannan vecka.

Börspodden. Poddvärldens roligaste radarpar tillhör finansvärlden! Släpps varje vecka, och är en bra mix med nyheter, analyser, lynchningar och intervjuer. T.ex. Henrik Persson Ekdahl, Magnus Andersson, Peter BensonPer Johansson (Bodenholm) och många, många fler. Helt klart ett måste för alla.

Game of Stocks – Ny podd av Värdeinvesteraren och Investacus Saverajus. Riktigt bra och koncentrerad podd, fokus på värdeinvesteringar. Märks att båda är väldigt pålästa och har ett kul snack!

Svd Börsplus. Med Peter Benson i spetsen levereras otroligt fina analyser. Är egentligen ett tillägg till deras riktiga analystjänst, men deras podcast är definitivt lyssningsvärd.

Kapitalet.  (Tidigare fondpodden, även om det varumärket snart/redan är bortglömt). Drivs av Jacob Bursell. Podden behandlar precis allt om ekonomi. Från pension till knark till blocket och pant.  Otroligt välgjorda avsnitt och en väldigt härlig radiorröst.

Analyspodden. En av DIs många poddar. Detta är en klart bästa; Rätt och slätt aktieanalyser och nyheter! Väldigt bra.

Investeraren – Investeraren (Nicklas Andersson) behöver väl knappast någon introduktion? Otroligt nördig och duktig. Gjort många bra intervjuer, väl värd att lyssna på.

Avanzapodden – Även denna med Investeraren men också (ingen mindre än) deras sparekonom Johanna Kull. Riktar sig lite mycket till nybörjare, men sköna personer som kan mycket är alltid underhållande att lyssna på.

Aktiekompisar – Unga Aktiesparares podd (tidigare #pratapengar). VDn Tove Zander och Jacob Mattson är en skön kontrast. Tove är “nybörjaren” som tycker det mesta är omoraliskt, och Jacob är den hårt kalkylerande investeraren. Härlig kombo 🙂

Outsiders Syding / Svahn. Anna Svahn är som jag nämnt på Twitter en av mina stora förebilder. Syding och Svahn har en väldigt kul jargong, Med tanke på deras ålder, yrke och beteende gör de verkligen själ för namnet, på ett bra sätt alltså 🙂

Sparpodden – Nordnets podcast, nu med Alexander Gustavsson och Joakim Bornold. Lyssnade Från tiden med Günter och Jan Dinkelspiel. Har inte riktigt lika stor stjärnglans utan dem, men oftast väldigt bra. Kan tycka där är lite mycket rundprat, dvs känslan av att rotera samma inlägg och upprepa sig utan att riktigt gå på djupet.

De ovan är mina absoluta favoriter. Jag följer dem slaviskt! Nedan andra poddar jag uppskattar jag och lyssnat på de flesta avsnitten.

Market Makers, Fill or Kill, Affärsmodellpodden, Björnfällan, Ett Rikare liv, Fastighetsnytt Podcast, , Finanspodden,, , Lyxfällan, Makrorådet, Vargen i Valla.

Poddar som inte riktigt rör aktier/ekonomi, men ändå lite beröringspunkter…
Hållbarhetspodden, Andra Sätt, Prepperpodden, Onkel Toms stuga (nerlagd). Framgångspodden, Plånboken

Har precis hittat till ‘The Investors Podcast- We Study billionares” efter Utdelningsseglaren tipsade häromdagen… Har gett den 6 avsnitt nu och kommer med all sannolikhet låta den vandra uppåt i min “topplista” 🙂

Det finns många bra poddar, har jag missat några? Vänligen kommentera i så fall! Kommer låta detta inlägg bli ett levande dokument. Ska nog strukturera upp det lite bättre 🙂

One Reply to “Aktie och Ekonomipoddar”

  1. Jättebra lista. Vi är alla lite olika och själv har jag inte riktigt gett kvalitetsaktiepodden en chans då dialekten störde mig något fruktansvärt. Får kanske tänka om där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *