VNV Global kapitalmarknadsvecka 2020

VNV Global kapitalmarknadsvecka 2020

På grund av Covid19 ställde VNV in sin planerade kapitalmarknadsdag i våras. Nu körde de istället en kapitalmarknadsvecka. Konceptet innebär att de presenterar ett bolag om dagen i fem dagar. Klockan 15:00 streamar de alltså en presentation live.

Måndag – Babylon Health

https://www.youtube.com/watch?v=ENRSPJ1ASBQ

Takeaways

  • Vid frågan om IPO blir VDn obekväm, börjar skratta och säger att han inte kan säga så mycket. För mig är detta uppenbart att de inte bara funderat över IPO utan till och med tagit ett par steg. Sen om det blir 2021 eller 2022 återstår att se 🙂
  • Omsättningen växer snabbt med väldigt många kontrakt skrivna
  • AI-produkten som ställer diagnoser verkar rätt kompetent redan, och lär sig mer för varje dag
  • Markanden är fullkomligt enorm
Från presentationen, prognostiserad tillväxtkurva

Potentiell värdering vid IPO?

Deras peer är Livongo och Teladoc, som just nu slås samman till ett jättebolag. Deras omsättning beräknas bli 1,3 miljarder usd 2020, som värderas till runt 37 miljarder sek, eller P/S 28, med förväntad tillväxt på 85%.

Babylon Health är idag mycket mindre, men växer väldigt mycket snabbare. För 2022 prognostiserar Babylon en omsättning om 904 USDm med över 100% tillväxt. Värderingen från Q2-rapporten är 2,6 miljarder USD. 2022 skulle i så fall Babylon omsätta 70% av vad Teladoc + Livongo gör idag, men med lite mer tillväxt och högre marginaler. Givet samma multipel skulle då värderingen ligga på knappt 26 miljarder USD, ganska exakt 10x upp från idag. De enda antaganden är alltså:
1) Babylons prognos stämmer
2) Teladoc/Livongos multiplar är rimliga, och Babylon erhåller samma

Eftersom Babylon väger runt 32.4% i VNs portfölj, innebär det 30 sek per aktie (kurs = 80, substans = 91). Potentialen här är alltså att enbart babylon skulle kunna tiodubblas på två år, vilket skulle innebära VNVs substans skulle gå från 91 till 361, alltså en uppgång på över 300% på två år.

Jag kommer fylla på med kommentarer kring BlaBlaCar & Voi nedan

Voi

Voi har haft en fullkomligt sensationell utveckling och det är fullkomligt bisarrt när man tänker att bolaget bilades 2018! Bolaget tillhandahåller el-sparkcyklar och är verksamma i Europa. Bolaget tjänar pengar

  • Drabbades initialt hårt under Corona pga lockdowns. Har haft en helt otrolig återhämtnign
  • Har plockat 49% av volymen av alla avtal i hela Europa med licensierade sparkcyklar
  • Vi är inne på fjärde iterationen av scootrar och dessa sägs vara lönsamma redan efter 3-5 månader, men hållabarheten i snitt är ett par år.
  • Bolaget tog in pengar i juni under krisen, till en låg värdering. Kort därefter accelererade tillväxten kraftigt och de nådda positiv EBITDA kort därefter. Många exklusiva avtal i UK har sedan dess tagits.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *