Det mest volatila halvåret hittills… Corona-update 2020

Det mest volatila halvåret hittills… Corona-update 2020

Efter lång tystnad kommer nu en kort uppdatering om hur vi agerat under Corona. Hela 2020 har präglats av en otrolig volatilitet. All time high i februari, en brutal halvering på ett tiotal handelsdagar… följt av en lång och fin uppgång till överlägset ATH i skrivande stund. Vi gick in i kraschen högt belånade, vilket är en otacksam lärdom. Vi gjorde den största ombalanseringen av portföljen någonsin. Sålde bland annat ut GIG, CTM, Collector, Resurs med flera.

Vi gjorde en fin swing trading i Avanza som slutade på +75% på en månad ungefär, samtidigt som vi dippköpte i EVO på 290-310 som vi nu dubblat pengarna i. Vi gjorde även intåg i SBB, köpte från 17 sek hela vägen ner till botten, och ligger fortfarande och ökar på 23 sek. Bolaget är i min värld värd långt över 30 sek idag, med tanke på stabiliteten och ledningen. Deras kapitalmarknadsdag visade att bolaget har massiva dolda tillgångar i kombination med en löjligt låg värdering givet tillväxten och intjäningen. Ska bolaget handlas på klart under p/e 10 givet tillväxt på > 20%?

Gamla innehav som Volati har fortsatt visa vilket fint bolag det är, med ett otroligt starkt första och andra kvartal. Nu står äntligen kursen på noteringspriset runt 58 sek, men uppvärderingen har bara börjat. Aktien är klart köpvärd upp till 80 sek.

Även 2CureX har fått fortsatt leverera precis enligt plan och ännu bättre än så. Aktien har gått ungefär som vår portfölj, vilket innebär i skrivande stund +55%. Vi väntar fortfarande på en riktig launch, men då allt fortfarande pekar att det kommer bli en succé (fina avtal som knyts, EU-pengar som delas ut, patenten stärks, erbjudandet breddas till flera cancertyper osv)

I dagsläget är vi absolut mest förväntansfulla för VNV och deras teckningsoptioner. Jag tror Babylon (som utgör > 30% av VNVs substans, innan rapport i Q2), kommer bli rejält uppvärderade redan innan året är slut. Ett separat inlägg kommer kring detta.

Trots vissa otroligt, otroligt dåliga försäljningar av VNV, 2CureX, Volati där vi köpte tillbaka klart högre, ligger vi alltså plus mer än 50% och portföljen ser starkare ut än någonsin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *