2CureX – potentiellt nästa femdubblare

2CureX – potentiellt nästa femdubblare

Ibland kan det vara svårt att köpa in sig i ett bolag där kursen senaste sex månader är upp 100%. Det kvittar om kursen gått ner 80% eller upp 500%, det är inte historiken vi köper bolaget, utan framtiden. 2CureX hamnade på min radar efter Aktiewilsons inlägg djärvt titulerat 2CureX – potentiellt nästa tiodubblare. Vi undviker bolag där utfallet kan bli -50% eller +200% vid nästa pressrelease. Jag skrev kort om caset i min portföljs Q1-uppdatering.

Idag 2019-05-22 är likviddag för nyemissionen, vilket ger rätt att teckna aktier till 11.95 (jämfört med gårdagens stängningskurs på 17 SEK). Vi har byggt upp en stor position och har över 4000 teckningsrätter. Det innebär 960 nya aktier till 11.95 (11 500 SEK), vilket också innebär om kursen kvarstår, direkt blir värderade till 16 000 SEK. En liten farhåga är att många tecknar och sedan säljer, vilket kan pressa kursen med tanke på den låga likviditeten.

Mitt enda sälj är arbitrage mot billigare rätter

Själva caset är nog bäst att bara lyssna på Ole Thastrup, som själv äger en tredjedel av hela bolaget. De har gjort många presentationer senaste året och självförtroendet är oerhört högt just nu. Han sa till och med det smått kontroversiella “I’m convinced that we will see a major jump in the near future

Bra beskrivning, både gällande bolaget och potentialen

Prognos och framtid

2022 beräknas omsättningen landa på 12 miljoner euro. Detta är med ca 3770 tester (patienter). De bedömer hela marknaden till 377 000 årligen. Det är alltså EN procent av marknaden. EV är knappt 200 miljoner sek med nettokassa. Om allt fortskrider enligt plan är detta en otroligt låg värdering, låg marknadsandel 1% utan konkurrens och starka patent. Detta är utan USA och utan preventiv cancer som båda var för sig har rejäl potential.

Om testerna har så hög marginal som alla tror har vi en löjligt låg värdering. Låga ensiffriga p/e-tal till tresiffriga tillväxttal om bara något eller några år. Om vi antar 30% vinstmarginal på 2022 har vi nära 40 miljoner sek i vinst. P/E sjunker redan då till drygt 5. Redan där tycker jag p/e 15 är rimligt. Men vågar vi blicka ytterligare 5 år i framtiden med 20-50% tillväxt blir det en osannolik resa, och måste rimligtvis sluta med ett uppköp.

Hyfasad tillväxt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *