2019 Q1

2019 Q1

Senaste 6 månaderna har varit en turbulent tid med många upp och nedgångar. Nedan förklarar jag kortfattat om några av mina case på senaste tiden.

2CureX är mitt enda innehav inom hälsovård-sektorn. Jag har aldrig haft ambition att investera i medicin/forskning eftersom jag helt enkelt inte förstår branschen (och riskerna). 2CureX sysslar dock mer med behandling än forskning. Jag kanske underskattar riskerna, men caset ser otroligt intakt ut. De har inte bara levererat på alla punkter, utan även massivt utvidgat sin marknad genom olika cancer-behandlingar och nu även preventiv vård. Om caset slår genom som väntat, är uppsidan extrem härifrån. Läs Aktiewilsons analys här och kika i forumet här med riktkurser som sträcker sig från 20-25 i år och upp mot 100 sek om bara 2-3 år.

2cureX väger 4% i min portfölj nu.

Evolution Gaming är den swing trade som jag tajmat bäst. Jag köpte billigt, sålde dyrt och köpte billigt igen. Tyvärr gick jag inte in så tungt senast som jag velat, och EVO väger knappt 3,5% av min portfölj nu. Eftersom jag ligger tungt i betting har jag valt att avvakta, men tror de kommer spränga 1000 kr i närtid.

Volatis utveckling har varit riktigt dålig sen jag gick in 2016. Många varuvärken är inte best in class och den organiska tillväxten var dålig 2017-2018 i en del av koncernen. Köpet av Akademibokhandeln uppskattades heller inte. Däremot har aktien gått betydligt sämre än bolaget. Vid 32 kronor var Börsvärdet 2,6 miljarder och omsättningen 6,7 miljarder, dvs P/S 0.38. Från att ha legat -50% ligger jag nu ± 0. Detta är ett långsiktigt case, och jag tror värderingen kommer tillbaka samtidigt som de kommer växa på fint.

Nordea

Tidigare har jag enbart doppat tårna i bank-sektorn, då i Resurs Bank och lite Swedbank. Vid årsskiftet gick jag och Cevian in i Nordea. Med 9% direktavkastning krävs egentligen inte mer än 2% tillväxt och 1% kostnadsbesparingar för ge över 12% totalavkastning per år. Deras krishantering vid penningtvättshärvan kändes betydligt bättre än Swedbanks, och mitt intryck efter ha lyssnat på deras senaste konferenssamtal är att de faktiskt jobbar stenhårt med detta.

Spiltan

Senaste tiden har jag skrivit en del om Spiltan (här och på Twitter, samt bokrecension om Per H Börjessons bok om Warren Buffett här). Vi har köpt fler aktier i Spiltan, och är nu uppe i 5 stycken, (48 500 SEK). Har skissat lite på scenarios hur det kan tänkas utvecklas. Men i min värld räcker det att Paradox över lång tid går 5% för att det ska bli otroligt bra. Med andra ord kan vi slå index även med en rejäl multipel-kontraktion i Paradox.

Sämsta investeringarna

Vår portfölj har däremot utvecklats otroligt dåligt. Största anledningen är att vi legat tungt i bettingbolagen Catena Media samt GIG, som båda utvecklats riktigt dåligt. Den största anledningen är nog ändå multipel-kontraktion; Catena Media är nere i runt p/e 10, och GIGs “explosion/expansion” som de byggt för så länge är nog i alla fall ett år senare än alla trott. Jag tror GIG kommer bli ett av årets case

Vi åkte även på en rejäl smäll i Global Gaming 555. Bolaget är egentligen för billigt och jag är knappast förvånad om ett bud på ~ 30 sek kommer snart. Men vi beslutade att lämna helt och öka i 2CureX som jag ändå ser högre uppsida på, även om risken kanske är lika stor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *