2018.Q3: CTM, GIG, Volati – korta kommentarer

2018.Q3: CTM, GIG, Volati – korta kommentarer

Catena Media

Catena Media levererade en riktigt stabil rapport. Optimizer Invest lurade inte marknaden, marknaden var helt enkelt inte effektiv när kursen drogs från 120 -> 106 -> 72 utan operativt negativa nyheter. Sentimentet i hela sektorn och Catena Media specifikt drog ner kursen i diket, men bolagets intjäning är osedevanligt stabil och värderingen är knappast hög. Den procentuellt massiva tillväxten kommer givetvis avta inom kort, men den organiska tillväxten var 17%, vilket är urstarkt och med tanke på USA troligtvis ihållande ett bra tag framöver.

Catena Media är fortsatt ett av min absolut top picks! Kursen öppnade några procent ner, men avslutade starkt med en nästan 6% uppgång.
Kan verkligen rekommendera Q3-rapporten här, webcasten här och Magnus anderssons inlägg här

Gaming Innovation Group

Gaming Innovation Group rapporterade  tyvärr en svag rapport med svag guidning. Deras ekosystem och dess potentialen känns enormt, vilket är varför jag valt att investera och tyvärr snittat ner mig rejält från 5.5 NOK till nu 2.5 NOK. Dyrköpt läxa. Tillväxten då var astronomisk, men har de senaste 3 kvartalen varit ganska platt. Jag har hela tiden motiverat det med att de bygger, bygger och bygger. Vilket de gör; produkter i samtliga vertikaler (Operatör, leverantör, affiliate, sports, games osv) finns numera. Det som saknas är rejäl tillväxt men framförallt lösamhet och stabilitet. Deras operatörer går också tyvärr dåligt.

För min del är största besvikelsen guidningen att Gig Sports kanske går break even i slutet av nästa år. Hypen kring Hard Rock Sports-deal har i så fall varit otroligt överdriven. Jag trodde sports – med Hard Rock, Rizk, 11.lv, Metal Casino och kommande avtal skulle tjäna rejält med pengar redan i början av nästa år, men så verkar ej fallet vara. Det känns oväntat svagt, men hoppas de kan locka till sig tillräckligt med avtal och spelare att de slår marknadens numera låga förväntningar.

Aktiekursen straffades drygt -19%, vilket gör att jag inte behöver sälja för att minska andel i portföljen. Idag faller den fortsatt kraftigt, ca 8-9%. Handlas till ca EV/EBITDA 18 på innevarande år. Med tillväxt om topline på 25% och 15% istället för 10% marginal halveras det till EV/EBITDA 10. Knappast dyrt, men kanske inte orimligt idag med tanke på förtroendet är lite sviktat.

Volati

Tredje och sista rapportör för för mig var Volati. Även där straffades kursen rejält med -6.3%. Rapporten var stark men de påpekar att förvärv är dyrt just nu. En del förvärv har inte fullt inkluderats, men på rullande tolv är det P/E 11.8 och EV/S 0.7, vilket borde anses ganska billigt för ett bolag med denna historik.

Organiska tillväxten har varit usel senaste 12 månaderna, men var i alla fall inte negativ vilket är bra. Jag hoppas organiska tillväxten kommer ligga på 3-10% i framöver, men tror ändå deras starka kassaflöde kan bygga stort värde även framöver, så länge de kan förvärva bra företag rimligt billigt med låg räntekostnad.

Närmast rapporterande innehav för mig är Aspire Global som rapporterar imorgon, det vill säga 2018-11-08.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *