Så kan du också bli miljonär innan 30 (och pensionär innan 40)

Så kan du också bli miljonär innan 30 (och pensionär innan 40)

Den absolut första bloggen jag snubblade över – för många år sedan är miljonär innan 30. Numera är det närmast en kultklassiker och en av Sveriges klart mest uppskattade bloggare. Han är Snålbloggaren personifierad. Numera är han ekonomiskt fri och bloggar på  https://tradevenue.se/miljonarinnan30 som tar vid där tidigare blogg slutade.

Bloggen i alla ära men boken då? Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40 är givetvis en mäktig och tydlig titel. Egentligen kan man sammanfatta hela boken så här:

  • Börja när du är 20-25 år
  • Snåla och spara otroligt mycket, 50-75% av lönen
  • Bli sambo i en liten bostadsrätt
  • Använd preventivmedel tills ni fyller 40.

Jag har blandade känslor om boken. Jag hade egentligen hoppats och velat ha mer. Men recensionerna jag läst om stämde ganska bra; “Enkel och tydlig”, “Rakt på sak” osv. Mina förväntningar var därför inte allt för höga och matchades bra. Jag kommer tveklöst rekommendera den. Jag kommer skriva en guide till sparande och investerande. Där har boken (och bloggen) en given plats som bra startmaterial. Jag har tidigare läst Per H Börjessons bok, Så här blir du miljonär i hängmattan. Denna boken var dock långt bättre, och jag kommer därför inte rekommendera Per Hs bok.

Boken gränsar till biografi, men är främst en bok om privatekonomi och inte en aktiebok. Den är perfekt för nybörjaren som inte förstår hur mycket man kan spara, dra ner på och snåla in – och ändå ha det långt bättre än 5 000 000 000 människor på jorden. Relativt har vi det otroligt bra här, och det borde inte vara anses så extremt att konsumera väldigt, väldigt lite. Det är enbart pga det är norm att spendera alla pengar som det anses udda. Miljonärinnan30 är en stor inspiratör, och vetskapen att han lever som han lär och lär som han lever, gör att det är enkelt att ta till sig materialet. Det är verkligen geuniunt, och häftigt att det är en person som gjort och följt precis de råden som ges.

Till dig som inte sparar, vill spara mer, eller har hört någon mumla om att man kan bli miljonär… Läs boken! Läs bloggen, följ @MiljonarInnan30

Boken får 3,5 av 5 sedlar!

Boken finns att köpa här på Bokus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *