Kommentar: Catena Media 2018 Q1

Kommentar: Catena Media 2018 Q1

Dagens rapport var som väntat över förväntan 😉 I alla fall över konsensus som inte förstår hur starkt detta bolag växer; dels organiskt 30%, dels förvärv till låga multiplar och skyhög marginal. Detta är varför Catena Media har en revenue CAGR  2015 till 2018 Q2 på 113% och EBITDA på 87%. Otroligt starkt. Lite besviken på justerad EBITDA-marginalen, som minskar rejält. Dock väl motierat; ökat antal konsulter, investeringar i lincenser osv. Enligt rapporten kommer de öka framöver.

Förvärv under kvartalet:

  • ParisSportifs [QR (quarterly revenue) 500 000 euro] 8,2 MEUR cash  (+ ev 3.2 MEUR)
  • gg.co.uk [QR 150 000 GBP]  2 M GBP
  • thebull.com.au [QR 100 000 AUD] 900 000 AUD
  • Hammerstone [QR 450 000 USD]  5 M USD (+2.5 M USD)
  • BrokerDeal.de [QR:  300 000 euro]  3.6 MEUR
  • ForexTraders.com [QR 250 000 USD] 5,26 MUSD

Normalt brukar de ange rörelsemarginalen, men jag tror dessa inte är speciellt luktrativa; ännu. Detta kommer sänka marginalen tillfälligt men förhoppningsvis kunna skala rejält i framtiden, villket driver vinsten.

Catena Medias Q1 var otroligt starkt, Q2 är där och nosar, speciellt omsättningen som tickade in på +73%. Minns vi Q1-rapporten skulle dock skalfördelarna främst komma i Q3-Q4 (när förvärv/USA tickar in), så gissar att marginalen kommer stärkas – vilket med denna omsättningsökning känns helt okej framåt. Inte att glömma att vi gjorde otroligt många förvärv, highlightat nedan. 3 iGaming och 4(!) Financials. Förvisso inga jättestora inkomstbringande (T.ex. Hamerstone), men Catena Media bygger en solid grund.

Disclaimer: Jag har ägt Catena Media sen mars-april 2017. Intresset väcktes efter dåvarande VD Robert Andersson (numera nytillsatt VD för Nordic Leisure) gästade Börspodden, men ökade exceptionellt efter Fundamentalanalysbloggens första inlägg Nytt tillväxtcase: Catena Media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *