Gaming Innovation Group – Årets köpläge?

Gaming Innovation Group – Årets köpläge?

Jag inleder med ett citat från Christian Nemcap Hur man får riktigt hög avkastning(2016-10)

Min strategi kortfattat 
Köpa lönsamt kvalitetsbolag/tillväxtbolag till låga multiplar där jag känner att jag kunnat ha en bra insyn i hur företaget skall utvecklas kommande åren, och där jag är säker på bolagets kvalite vad gäller industristruktur, produkt och management.

Helst ska bolaget vara i ett läge där ytterligare andel ökade intäkter avspeglar sig i väsentligt ökat rörelseresultat. Detta genom att kritisk massa precis uppnåtts eller kommer uppnås. Genom att man fokuserar på lönsamma toppbolag där lönsamheten kommer förbättras ännu mer, får man en låg risk i affären speciellt om man inte betalar för den ökade lönsamheten i förväg genom en hög multipel.

Denna typ av affär är den som genererat absolut bäst avkastning, tex IAR,Doro, Travelpartner, Cherry där har årsavkastningarna varit flera hundra %.

Ex 1 IAR, lönsamheten gick från 6-7 % till runt 24 % under perioden jag ägde aktien samtidigt som omsättningen ökade kraftigt, EBIT 5 dubblades på 3 år.

Det finns inget bolag som är mer klockrent för Nemcaps strategi, än just GIG för < 4 NOK. Jag inkluderde GIG i mitt inlägg top picks för 2018. Aktien (inte bolaget) har ju närmast kollapsat senaste tiden, inte minst idag med nära 7%.

Jag har verkligen försökt sätta mig in i GIG, som till ytan påminner mycket om Cherry dvs “betting-konglomerat”. Jag anser både Cherry och GIG vara undervärderade, av samma anledning fast tvärtom; Cherrys delar är värda mer än helheten, GIG däremot, borde vara värd som helhet än deras delar, vilka redan idag är grovt undervärderade.

Min tanke är att GIG har lyckats bygga ett erbjudande som är långt bättre än vad marknaden just nu inser. Deras marginalexpansion kommer göra att vinsten exploderar mångfallt snabbare än vad som är inprisat. Jag tror den stora risken kortsiktigt är att Q2 kan bli en besvikelse. Hard Rock har lanserat ganska sent och verkar vara ett ganska stort frågetecken, Sportsbooken likaså (lanserad i all hast någon dag innan VM?). Det är nog en delförklaring till marknadens besvikelse, de missade troligtvis i alla väsentlighet både OS och VM – supersportåret. Som LTM (diagramet nedan), är det enbart aktiekursen och inte bolaget som fått en härdsmälta.

Analyshusen säger följande:

Carnegie: köp 8 NOK
SEB: Köp 6.10 NOK (länk)
Affärsvärlden (2017-03), Köp,  6.75 NOK
Norne: Sälj 4 NOK. (ABGs analys på Evolution Gaming, TP 440?)

GIG revenue & EBITDA (Last Twelve Months)

B2B
GIG Media: 4.4 *4 = 17.6
GIG Core : 1.4 *4 = 6

B2C:
GIG Sports: 0 * 4= 0
GIG Games: 0.1 *4= 0.4

Om vi tar Q1 – som förvisso är det starkaste kvartalet – gånger 4, och tar bort förlusten på Sports, får vi EBITDA på 24. Detta ger ett p/e på 17.8 för innevarande år! Tillväxten kommer inte ligga på tresiffrig tillväxt som tidigare, men marknaden i sig växer ju 6-8% och GIG kommer givetvis växa snabbare än så, inte minst med tanke på HR-dealen, sportsbooken precis lanserats och allt annat som ligger i pipen. Dessutom kommer eventuella förvärv troligtvis innebära skalfördelar och multipelexpansion. Om inte regulationer och annat ställer det till (vilket givetvis också är den stora risken i hela braschen, som måste räknas in på något sätt), kan p/e-talet vara nere på 5 redan 2020…

Analyser från bloggkollegor

Småbolag & Undantag – Uttryckte “Jag tycker bolaget ser intressant ut och får de ihop alla delar kan det bli en riktig framgångssaga”  på kurs 5,4 NOK.  22 februari 2018

The Value Investor (Magnus Andersson, Fundamentalanalysbloggen). Uttryker intresse men avvaktade, vilket ju visade sig vara ett bra beslut. 16 februari 2018

Henrikinvest skrivit en SOTP (Sum of the Parts)-värdering, och kom fram till rimligt nuvärde mellan 9 och 11 miljarder NOK… ska jämföras med dagens på ca 3.7 (dvs > 300% uppsida från dagens kurs).

Twitterprofiler att följa

Nummer ett är tveklöst @Orakel_O, otroligt kunnig som finkammar hela nätet på nyheter om GIG och även CTM. Tillsammans med hans parhäst Hessi Mocca. Andra värda att följa är 1flinga, Henrikinvest.

Värderingstabeller för diverse betting-bolag finner ni här nedan:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *