Boktankar: Economista

Boktankar: Economista

Typ av bok: Väldigt grundläggande bok om (privat)ekonomi, shopping. Nudging till bättre ekonomiska beslut helt enkelt!
För vem: Unga tjejer. Främst de som vill ha en spark att komma igång med sparande och mindre shopping.

Betyg för målgrupp: 7/10
Betyg utanför målgrupp: 1/10

För mig, som redan kommit igång (och relativt sätt, kommit ganska långt) med aktiesparande och minskad konsumtion, passade boken ganska dåligt. Att jämföra aktier/fonder med chokladaskar och garderober känns rätt löjligt, om än förståeligt om man har noll koll, dvs målgruppen. Därför fick jag inte ut speciellt mycket av den och i ärlighetens namn, skummade genom en del stycke. Men, det känns ändå bra att ha tickat av boken nu, eftersom jag haft den i bokhyllan ganska länge! Blir lite mer djupgående böcker sen. Några jag redan läst som jag kommer skriva om också.

Det jag tar av mig mest när jag läste på lite om Isabella Löwengrip är det sjuka att jag missat att hon skrivit en bok som heter #Aktiedrottning?! Jag kollade på release-datumet, och kan glatt nöja mig att jag tog smeknamnet Aktiedrottningen innan jag visste att boken fanns =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *