Januari 2018

Januari 2018

Tänkte köra löpande uppdatering av mina top picks för 2018, samt kommentarer kring dem 🙂

 1. Catena Media (+ 23.37%)
  Gått otroligt bra, delvis på grund av hur nedtryckt aktien var tidigare, men också delvis på grund av en längre period med enbart bra perioder (sen Henrik P E tog över?). Dessutom en köprek från Nordea på 150 kronor (173 kronor och discount på 10%). Rapporten kommer snart, den behöver nog bli bra för att kortsiktigt stanna kvar på dessa nivåer (främst pga snabb uppgång).
 2. Cherry (+24.54%)
  Samma visa som Catena Media här. Nedtryckt, konstant bra nyheter med avtal (främst Yggdrasil), köparna kommer tillbaka osv. En annan otroligt stark bidragsgivare var när @Nemcap skrev sin otroliga årsredovisning och köprekade Cherry som sitt största case, med 50-100% uppsida.
 3. Evolution Gaming (+8.27%)
  Inte gått lika starkt, men 8% under 1 månad är fortfarande otroligt bra. Inte hänt så mycket, en köprek från Danske Bank på 690.
 4.  Fortnox (+15.89)
  Lite nya avtal på plats, lite prat om dem i diverse media. Igår gick dem > 5% så hade jag skrivit detta tidigare hade det inte varit lika extremt 🙂
 5. Gaming Innovation Group (+5.48%)
  Detta är mest spännande av ovan case just nu. Aktien har gått hyfsat bra men rekylerat  lite igen. De släpper mycket nyheter som knappt nämns. GiG fortsätter vara en doldis med få haussare, följare och analytiker. Den enda två analyserna jag sett har riktkurs på 6.50 (25% uppsida) och 8 (54% uppsida). Om GiG skulle varit lika värderat som peers, skulle kursen stå i över 9 sek (!). Risken är kanske högre här nu, men då tillväxten är högst av alla tycker jag en minimal rabatt är rimligt.
 6. Leo Vegas (+28.96%)
  Hävstången är maximal när ett extremt snabbväxande och välskött bolag gör ett stort uppköp till minimal ränta. Givetvis följer nya riktkurser på detta och kursuppgången är ett faktum. Riktigt spännande att se hur de kommer klara av uppköpen. De borde ha ett starkt kassaflöde som kan generera nya uppköp inom ett år.
 7. NP3 (+15.19%)
  Har gått urstarkt (+21% sen december) sen deras stora förvärv presenterades. Detta följt av Sagax flaggat för 16.3% av kapital och röster i bolaget, och storägaren Lars Göran Bäckval köper allt han kommer över (31 miljoner kronor på kursen 60.0 senast…). Min riktkurs låg på 60 för nästa år, men tror vi kan se redan 65 i år, dvs ytterligare ~ 10% uppsida + i alla fall 4.5% i direktavkastning. Caset är därför intakt och jag säljer inte mina aktier 🙂

Mina Baisse-case har gått:
Anoto (+5.15)
Eniro (-7.4%)
Fingerprint (-17.7%).

Loudspring (tidigare Cleantech Invest) som jag tidigare nämnt är ett annat bolag jag ökat i och tror fortsatt starkt på. Aktien stampar med 0.20% i år och -9.53% på 1 år. Informationen är dålig och därmed risken hög, men levererar de enligt historiken så finns det så otroligt mycket dolda värde i en snabbt växande megatrend. Att kämpa för miljön känns så otroligt viktigt och deras bolag har en fot i varje del.

Nu närmar jag mig spåkulan ordentligt, men jag tror Nuuka kommer noteras i år och NoCart kommer få ytterligare order. Detta kommer göra att haussen uppdagas, värden synliggörs och en köprek på riktkurs 50 kommer sättas. Aktien sticker alltså 100% i år 🙂

Annars då?

Tove Zander (VD för UA, @zandertove) startat upp en ny, Aktiekompisar Episode 1 – Vågra Vägra utdelning. Riktigt lovande! De nämner bland annat Fortnox där 🙂

På det personliga planet har vi semestrat och åkt skidor, samtidigt som vår lilla portfölj har jobbat starkt för oss. Nu närmar sig februari och rapportsäsongen, ska bli otroligt spännande! Finns även otroligt stor nedsida på aktier med tanke på alla vinstvarningar som redan släppts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *