En juluppdatering, Q4

En juluppdatering, Q4

Long time no see! Mycket har hänt men har inte lyckats få ut något inlägg. Mängden idéer och olika utlägg i utkast växer stadigt. Har börjat läsa boken Köp billigt, Sälj dyrt… som började riktigt bra men blev något komplicerad rätt snabbt. Fortsätter läsa då den täcker mina brister bra. Har haft det stressigt, så är lite efter i bloggläsning och podcastlyssning. Hoppas få lite mer tid kring jul till det 😊

Sammanfattar oavsett vad som hänt i en kort punktlista.

Bolagsnyheter

  • NP3 (ett bolag jag har och kommer skriva ett inlägg om under senast i januari) har nyligen släppt ett stort pressmeddelande, ett förvärv om 514 miljoner kronor! 82 000 kvadratmeter för dem ett ovanligt stort förvärv. Finansieringen sker delvis genom att ge ut preferensaktier om 300 miljoner kronor. Preffen kommer kosta som högst 26.50 styck, och ge en kvartalsvis utdelning om 50 öre. Inlösen sätts till 35 kronor vilket känns bra. Kommer definitivt teckna maximalt!
  • Pepins: Fick julklapp med presentkort! Lyckades dubbla mitt innehav precis innan det blev fulltecknat 😊
  • Alvestaglass rullar på
  • Fick teckning i Awardit, vilket jag är tacksam över!
  • Sålde mina sista HM kring 210-215 kronor… Blev aldrig någon bra investering. Deras affärer och produkter, miljöarbete och det mesta egentligen får verkligen tumme upp!

Övrigt:

  • Portföljen har återhämtat sig, ligger ganska nära OMRX30 nu.
  • Har börjat lyssna på kvalitetsaktiepodden, rekommenderar stort!
  • Ska bli spännande att se hur mitt första riktiga börsår slutar. Mitt långsiktiga mål är ju att slå 7.5%. Just nu klarar jag det, men med en volatil portfölj med belåning så vågar jag inte ta i gift på det.
  • Gjorde en första investering i Loudspring (tidigare Cleantech Invest) och har för avsikt att öka. Om det inte vore för det där med likvida medel saknas…
  • Miljonär innan 30 har precis gjort sin sista dag, numera förtidspensionär… Följt hans blogg sen länge! http://miljonar.blogspot.se/2017/12/antligen-fri.html 

 

Som sagt, hoppas jag får till ett par inlägg innan årsskiftet! Ska även publicera mina mål jag skissar på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *